Wist je dat je een eigen chatbot kunt maken met chatGPT?

Bouw een eigen gepersonaliseerde chatbot met ChatGPT!

Heb je al gehoord van ChatGPT? Die slimme chatbot die zo vlotjes met je praat dat je bijna vergeet dat je met een AI te maken hebt. Maar wat als ik je vertel dat je deze technologie nu helemaal naar je hand kunt zetten? Eind 2023 gooide OpenAI een gloednieuwe tool in de strijd: GPT’s waarmee je je eigen chatbots kunt bouwen in een paar minuten, aangepast aan je persoonlijke of zakelijke behoeften. En geen zorgen, je hoeft geen ervaren programmeur te zijn om je eigen GPT te ontwikkelen.

Wat zijn GPT’s?

GPT’s zijn gepersonaliseerde versies van ChatGPT gemaakt door OpenAI gebruikers. Het enige wat je moet doen is de GPT Builder vertellen wat je wilt maken en wat je doelen zijn. Met duidelijke instructies en input van data kan je een virtuele assistent maken voor elke situatie.

Stel je voor: je maakt een GPT die je helpt bij het leren van de regels van alle bordspellen die je maar kunt bedenken, die je kinderen wiskunde leert, of die je assisteert bij het ontwerpen van de perfecte stickers voor je nieuwe marketingcampagne. Deze tool biedt ongekende mogelijkheden om ChatGPT aan te passen aan wat jij belangrijk vindt, thuis of op het werk.

Wil je leren hoe je een persoonlijke chatbot maakt?

Volg dan onderstaande stappen met ons. Vandaag gaan we samen met jou een virtuele assistent creëren die je helpt bij het kiezen van merkkleuren voor de huisstijl van je bedrijf. Of je nu een ontwerper bent of gewoon je eigen kleuren wilt kiezen, de GPT die we gaan maken zal je hierbij ondersteunen.

Stap 1: Maak je eigen GPT.

Klik in de zijbalk van je ChatGPT4-omgeving op “explore” om naar de GPT-store te gaan. Hier vind je alle vooraf gemaakte GPT’s die je kunt testen of waar je inspiratie uit kunt halen. Vervolgens klik je op “create a GPT” om de GPT Builder te openen.

Aan de linkerkant van de GPT Builder vind je het “create“-paneel, waar je specifieke instructies voor je persoonlijke chatbot moet invullen. Het “preview“-paneel stelt je in staat om je chatbot te testen, wat het gemakkelijker maakt om stap voor stap te optimaliseren.

Stap 2: Geef je instructies door via de “create”-tab.

De GPT Builder stelt je verschillende vragen die je helpen bij het opstarten van je chatbot. Het zal automatisch een naam, profielfoto en verschillende gespreksstarters genereren. Hoe specifieker je instructies, hoe beter de interactie van je chatbot zal zijn.

Stap 3: Configureer je GPT.

Na het instellen van de basis bij de vorige stap, ga je naar het “configureer“-tabblad waar je geavanceerde instellingen kunt aanpassen. Op basis van je initiële instructies zullen sommige vakjes al ingevuld zijn als suggesties. Je kan hier wijzigingen aanbrengen om de output helemaal naar wens aan te passen.

  • Je kunt gegevens aanpassen, zoals de profielfoto en de naam van de chatbot.

  • Instructies zijn essentieel voor het optimaliseren van je GPT. Geef uitgebreide instructies over de schrijfstijl, tone-of-voice, lengte van antwoorden, enzovoort.

  • Gespreksstarters helpen je OpenAI-gebruikers op weg.

Stap 4: Test je zelfgemaakte GPT.

In het voorbeeldscherm kun je je GPT testen en bekijken waar je nog kan bijsturen. Als de antwoorden bijvoorbeeld te lang of te formeel zijn, kun je dit als extra instructie meegeven. Blijf itereren totdat je chatbot reageert zoals jij wilt.

Is je robot klaar? Deel hem met anderen, laat hem implementeren op je website of lanceer hem in de GPT-store. Goodluck en vergeet niet om je resultaten met ons te delen. We zijn heel benieuwd naar wat je hebt gemaakt! 😉

Hulp nodig bij het opzetten van je eigen chatbot?

Plan dan gerust een vrijblijvend gesprek met ons in. Wie weet kunnen we je verder helpen en samen de wereld van AI-chatbots verkennen!